UA-93140049-1 Kyproksen jokavuotinen kilpavarustelu on kohta päättymässä - Varamaalivahti

Kyproksen jokavuotinen kilpavarustelu on kohta päättymässä

apoel

Kypros on tunnettu siitä että pelaajia ja valmentajia kierrätetään runsaasti ihan yhdenkin kauden aikana. Jos peli ei suju niin joukkueista voi lähteä 5-6 pelaajaa ihan yhden syyskauden jälkeen. Yhdellä joukkueella voi valmentajakin vaihtua jopa 3 kertaa vuodessa. Tämä on aika yleistä sillä kyproksella isojen joukkueiden on menestyttävä joka vuosi ja pienempien joukkueiden on vähintään säilyttävä liigassa joka vuosi. Tällä hetkellä vain APOELilla on varaa pitemmän ajan suunnitteluun mutta heidänkin on voitettava mestaruus joka vuosi.

On helppo tehdä päätelmiä aina joulukuun jälkeen mitkä joukkueet tekevät siirtoja ja mitä pelaajia he haluavat. Näillä siirroilla on aina tarkoitus tehdä vaikutus välittömästi.

papoullisApollon Limassol johtaa sarjaa ja he eivät ole vielä hävinneet otteluakaan. Ei ole siis mikään yllätys että he eivät ole vielä uusia pelaajia hankkineet sillä tarvetta ei ole. Puolustus ja hyökkäys toimii.  Jokaiselle paikalle löytyy hyvä korvaaja joten miksi rikkoa voittavaa joukkuetta. Pari vähälle peliajalla jäänyttä pelaajaa on mennyt lainalle.

APOEL ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen. He huomasivat että tänä vuonna mestaruus voi oikeasti mennä muualle. Apollon on ollut selkeästi APOELia parempi joukkue jonka 0-4 tappio näytti. Tämän vuoksi joukkueen fanit halusivat vahvistuksia ja niitä on myös tullut kun Dzyanis Palyakow siirtyi BATE Borisovista ja Emilio Nsue Birmingham Citystä. APOELin tilanne ei kuitenkaan ole liian huono sillä heiltä on puuttunut viimeisistä otteluistaan paras puolustava keskikenttä pelaaja Vinicius, molemmat avauksen keskuspuolustajat Rueda ja Carlao sekä tietysti jo vähän aikaan poissa ollut maalivahti Waterman. Kun loukkaantuneita alkaa tulemaan takaisin voi APOEL taas nousta taistelemaan mestaruudesta.

AEK Larnaka on ollut koko kauden erittäin riippuvainen hyökkääjä Florian Taulemessen maaleista. Taulemesse on tehnyt 19 maalia 19 ottelussa. Jos hän loukkaantuu niin AEK on hätää kärsimässä sillä muut hyökkääjät ovat olleet tuhnuja. Tätä korvatakseen he tekivät ison hankinnan kun Australian maajoukkuehyökkääjä Apostolis Giannou siirtyi saarelle Kiinan Superliigasta. Kyproslaiset muistavat hänet paremmin hänen ajastaan Kreikan Superliigassa jossa hän takoi maaleja Panioniosille ja Asteras Tripolille. Omasta mielestä joukkue tarvitsisi vielä vähintään yhden vahvistuksen ennenkuin he voisivat oikeasti taistella mestaruudesta tällä kaudella.

Anorthosis on tällä kaudella ollut pitkästä aikaa hyvä. He ovat huomanneet että nyt on oiva mahdollisuus päästä takaisin Eurooppaan joten rahaa ei ole tuhlattu. Heillä on ollut ongelmia maalinteon kanssa joten uudeksi hyökkääjäksi tuli Slovakian maajoukkuehyökkääjä Michal Duris Venäjän Orenburgin joukkueesta. He myös myivät yhden avainpelaajansa Shehun Turkin Bursasporiin ja häntä korvaamaan on tullut toinen Nigerialainen Nosa Igiebor MLS seura Vancouver Whitecapsista. Kaverilla on tilillään myös otteluita Betisissä ja Maccabi Tel Avivissa. Puolustukseen hankittiin vahvistus Ligue 1 joukkue Lorientista, Norsunluurannikon Erwin Koffi. Hänen lisäkseen joukkueeseen liittyy Slovenian maajoukkuepuolustaja Andraz Struna New York Citystä. Anorthosiksella on kovat piipussa ja vaikea nähdä heidän tippuvan ulos Top-4stä.

AEL Limassol omaa sarjan parhaan puolustuksen mutta hyökkäys on ollut aiva surkea kun verrataan muihin ”isoihin” joukkueisiin. Tähän on nyt puututtu ja he ovatkin hankkineet 3 uutta hyökkääjää sekä hyökkäävän keskikenttä pelaajan. Uusina hyökkääjinä joukkueeseen siirtyy 32-vuotias brassi Denilson joka on viimeksi pelannut Kiinassa Hangzhoun joukkueessa mutta muistetaan paremmin Italian alasarjoista Crotonen ja Salernitanan paidoista jossa maaleja on syntynyt runsaasti. Toinen hyökkääjä on Uruguayn nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt David Teixeira jonka parhaat saavutukset olivat 14 maalia 65 ottelussa Groningenille sekä 10 maalia 41 ottelussa FC Dallasille. Hän siirtyy saarelle Vitoria Guimaraesista. Kolmas uusi pelaaja on 24 vuotias laituri Joan Angel Roman joka on käynyt Manchester Cityn akatemian mutta parhaat saavutukset ovat tulleet Barcelonan B joukkueessa jossa 70 ottelussa on tullut 9 maalia. Hän siirtyy Limassoliin Portugalilais seura Bragasta. Neljäs uusi pelaaja on hyökkäävä keskikenttäpelaaja Manuel Torres joka siirtyy Greuther Furthista. Hän on pelannut useamman vuoden jo Saksassa ja muistetaan parhaiten Karlsruhesta jossa hän teki 14 maalia 98 ottelussa.

Saaren suurin seura Omonoia on kärsinyt pitkää alasuhdannetta jo useamman vuoden. Tänä vuonna se näytti jo muuttuvan mutta ei. Samaa pupellusta on nähty tänäkin vuonna. Joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa (paitsi APOELin) mutta samalla myös häviämään kenelle tahansa. Tasaisuus on puuttunut ja tässäkin siirtoikkunassa on näkynyt enemmän se että pelaajia on lähtenyt kuin tullut sisään. Lisää pitää vielä tulla sisään tässä parin päivän aikana jos he oikeasti haluavat mukaan Euro Cup taisteluun. Ainoat merkittävät siirrot ovat olleet Venäläinen hyökkääjä Kipiani joka siirtyi jumbo joukkue Ethnikosista ja entinen Göteborg maalivahti John Alvbåge.

aguinaldoDoxa ei ole siirtoja tehnyt ja ei heidän tarvitsekaan. He eivät ole Top-6 joukkueen joukossa kun runkosarja päättyy 5 kierroksen jälkeen. Heillä on myös tarpeeksi hyvä joukkue siihen että he eivät tule tippumaan sarjasta. Olisin odottanut että he olisivat päästäneet jopa pari pelaajaa lähtemään mutta ei ainakaan vielä. Berat Sadikista herättelen vielä toiveita.

Nousijajoukkue Alki on pelannut hyvän kauden mutta he tietävät että heillä ei ole oikein ystäviä jos putoaminen on lähellä. Tämän vuoksi he ovat muutaman uuden pelaajan hankkineet varmistaakseen että kauden lopussa ei divisioon vaihdu. Myöskin heillä on pari lupaavaa pelaajaa jotka ”isot” joukkueet haluaisivat joten en ihmettelisi jos esimerkiksi Semedo siirtyisi joukkueesta pois.

Ermiksen kausi on ollut aivan hirveä. Odotukset ovat olleet kovat ja sen vuoksi ei ole yllätys että useampi pelaaja on jo lähtenyt. Siirroissa joukkue luottaa kokemukseen Kyproksella ja tämän vuoksi jokainen Monteiro, Pim Bouwman (ent. Inter Turku) ja Alfonso Artabe ovat jokainen aikaisemmin urallaan pelanneet Kyproksella. Artabe ja Bouwman ovat jopa Ermiksen entisiä pelaajia ja Monteiro AEK Larnacan.

Toinen nousijajoukkue FC Pafos oli alkukaudesta sarjan yllättäjäjoukkue mutta nyt he eivät ole voittaneet sitten marraskuun alun. Putoamispeikko on noussut ylös joten seura teki ratkaisun jossa potkittiin valmentaja pois. Nyt he etsivät uuttaa valmentajaa ja vain ulkomaalainen kelpaa. Joukkueen Venäläisellä omistajalla on rahaa ja kytköksiä joten monella pelaajallakin on aika hyvä CV. Tämä koskee myös uusia Kevin Berigaudia joka siirtyy Ligue 1 seura Montpellieristä sekä Venäjän entinen maajoukkuepelaaja Dmitri Torbinskia joka siirtyi Krasnodarista. Näiden pelaajien odotetaan auttavan heidän maalintekoaan joka on ollut joukkueen suurin ongelma tähän mennessä.

Nea Salamina on noussut pois putoamisviivan alta mutta pelattavaa on vielä. Tämän vuoksi joukkueessa on käynyt ovi. Kuusi pelaajaa on lähtenyt ja 5 uutta tullut sisään. Entistä Bulgarian U-21 maajoukkuemaalivahtia lukuunottamatta kaikki muut ovat olleet hyökkäyspään pelaajia. Brasilialaiset Thiago ja Carlao siirtyivät Thaimaan pääsarjasta. Farshad Noor Eskilstunasta ja Charles Eloundou Jacksonville Armadasta. Puolustus heillä on jo parempi joten uskon näillä vahvistuksilla joukkueen säilyvän helposti.

Kolmas ja viimeisin nousijajoukkue Olympiakos Nicosia lähti kauteen yhtenä putoamissuosikkina sillä heillä ei ollut rahaa hankkia uusia pelaajia. Joukkueen puolustustyöskentely on ollut kuitenkin sen verran hyvää että säilymiseen on jopa mahdollisuus. Tämän takia he ovat hankkineet 4 uutta pelaajaa. Viron Nomme Kaljusta tuli Venäläinen keskikenttä pelaaja Artur Valikayev, Kreikkalainen puolustaja Nikos Ziabaris OFI Kreetasta, Ranskalainen keskikenttäpelaaja Yoann Tribeau Alki Oroklinista ja Belgialainen keskikenttäpelaaja Luca Polizzi Apollonista. Yksikään näistä ei ole oikein kunnon vahvistus mutta joukkueen materiaali on ollut sen verran ohkainen että nyt se kestää jopa pari loukkaantumistakin. En siltikään usko että he säilyvät. Jos he eivät tipu nyt runkosarjan jälkeen niin viimeistään putoamissarjan jälkeen.

Aris Limassol on erittäin tukalassa paikassa sillä he ovat vielä viivan alapuolella. Hyökkäyspeli ontuu joten sitä korjaamaan on joukkueeseen siirtynyt Kevin Tapoko Panioniosista, Stephane Aziz Ki Omonoiasta sekä Nikos Englezou AEK Larnakasta. Puolustukseen on tullut Georgios Kousas AEL Limassolista. Arisin säilyminen vaatii aika paljon. He pystyvät vielä menemään Olympiakosin ohi mutta sen jälkeen he ovat putoamissuosikki numero yksi putoamissarjassa. Muilla joukkueilla on sen verran ystäviä että ristiinpelaamista voi tapahtua. Tämän vuoksi Arisin on katsottava joko Alki Oroklinin tai FC Pafosin suuntaa ja mennä vähintään toisesta ohi.

Ethnikos Achna on jo hyväksynyt putoamisen ja joukkueen parhaat pelaajat ovat jo siirtyneet muualle.

Näiden siirtojen jälkeen tässä on oma Ranking

1 Apollon Limassol
2 APOEL Nicosia
3 Anorthosis
4 AEK Larnaca
5 AEL Limassol
6 Omonoia Nicosia
7 Doxa Katokopias
8 Ermis Aradippou
9 Nea Salamina
10 FC Pafos
11 Alki Oroklini
12 Aris Limassol
13 Olympiakos Nicosia
14 Ethnikos Achnas

Kyproksen presidentinvaalien takana ei viikonloppuna pelattu otteluakaan mutta nyt seuraava kierros on jo huomenna tiistaina ja keskiviikkona.

Tiistai 30 tammikuuta
Olympiakos – AEL 17:00 Makareio Stadion, Nicosia – Oma arvio on vierasvoitto
Alki Oroklini – Ermis 18:00 DANOI Ammochostos-Epistrofi, Larnaca – Oma arvio vierasvoitto
Omonoia – Nea Salamina 19:00 GSP Stadion, Nicosia – Oma arvio kotivoitto ja yli 2.5 maalia

Keskiviikko 31 tammikuuta
Ethnikos Achnas – Aris Limassol 17:00 Dasaki Stadium, Achna – Oma arvio vierasvoitto
Apollon – APOEL 17:00 Tsirion Stadium, Limassol – Oma arvio tasapeli
FC Pafos – Anorthosis 18:00 Stadio Stelios Kyriakides, Paphos – Oma arvio tasapeli
AEK Larnaca – Doxa 19:00 AEK Arena, Larnaca – Oma arvio selkeä kotivoitto

Sarjatilanne 29 tammikuuta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *