UA-93140049-1 Pelivihjeet Kyprokselle 17 tammikuuta - Varamaalivahti

Pelivihjeet Kyprokselle 17 tammikuuta

APOEL - Anderlecht

Pelivihjeet Kyprokselle 17 tammikuuta

Suosittelemme Redkingsin vedonlyöntiä, AVAA TILI – TÄSTÄ

Tänään Kyproksella pelataan kaksi tärkeää Derby ottelua. Nämä pelit ovat siirrettyjä otteluita 2. pelikierrokselta joten yksikään joukkue ei saa käyttää pelaajia jotka rekisteröivät tämän päivämäärän jälkeen. Näistä neljästä joukkueesta APOEL kärsii eniten. Tämän lisäksi Kyproksen Cupissa on kaksi ottelua.

APOEL – AEL 17:30 GSP Stadion, Nicosia

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Limassolissa (0-0) oli fanien yhteydessä levottomuuksia joten tähän otteluun eivät kummankaan joukkueen faniryhmä osallistu. Lehtereillä on vai pari tuhatta kannattajaa joten suuren Derby ottelun tunnelmaa tähän ei saada.

Kumpikin joukkue on pelannut edelliset 12 ottelua ilman tappioita. Erona vain että APOEL on voittanut niistä 10 kun taas AEL vain 7. Syynä tähän on joukkueiden pelityyli sillä APOEL pelaa hyökkäävämmin kun taas AEL luottaa puolustukseensa ja hyökkäys harvoin saa paljoa aikaan.

Molemmat joukkueet kuuluvat niin sanottuihin saaren ”isoihin” joukkueihin eli joukkueihin jotka joka kausi taistelevat sarjan kärkipaikoista. Muut ”isot” joukkueet ovat Apollon, AEK, Anorthosis ja Omonoia. APOEL on pelannut vast 5 ottelua tällä kaudella näitä isoja vastaan ja saanut näistä 2 voittoa, 1 tasapelin (AEL) ja 2 tappiota. AEL on vielä näistä otteluista voitoitta (5 tasapeliä ja 2 tappiota).

APOELilta puuttuu ottelusta useampia avauksen pelaaja jotka rekisteröitiin 2. Kierroksen päivämäärän jälkeen. Heillä on otteluun laittaa vain 1 maalivahti (4. Vaihtoehto) ja 16 pelaajaa. Avauksen pelaajista puuttuu Perez (GK), Vouros, Sallai, Zahid, Polyakov ja Nsue. Tämän lisäksi loukkaantuneena on joukkueen 2 parasta keskuspuolustajaa ja oikea pakki. Vaikka APOELilla on laittaa ihan kelpo pelaaja näiden tilalle niin silti he antavat nyt erittäin paljon tasoitusta AELille joka pääsee otteluun samalla kokoonpanolla kuin heidän viimeisessä 0-1 voittossa FC Pafosista.

Peli-idea: Molemmat joukkueet tekevät maalin ja pienellä panoksella tasapeli.

Apollon – Omonoia 20:00 Tsirion Stadion, Limassol

Vierasjoukkueen fanit eivät tähän otteluun pääse joten toinen puoli katsomoa tulee olemaan tyhjänä.

Apollon on sarjan ainoa tappioton joukkue (11 voittoa, 7 tasapeliä) ja he dominoivat jokaisessa ottelussa. Kotikentällään he ovat voittaneet 7 ja pelanneet kaksi ottelua tasan maalierolla 30 – 6. Nämä kaksi ainoaa tasapeliä ovat tulleet viimeisissä kahdessa kotiottelussa kahta ”isoa” AELia ja Anorthosia vastaan. Kumpikin näistä joukkueista omaa erittäin hyvä puolustuksen ja myös heillä oli runsaasti onnea välttyäkseen tappiolta.

Omonoia on pelannut heikon alkukauden mutta valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkueen kurssi on muuttunut ja edelliset 4 ottelua on päättynyt voittoihin. On kuitenkin todettava että vastustajat noissa 4 ottelussa eivät ole olleet yksikään ”isoista”.

Apollon on voittanut tällä kaudelta isoista vain juuri Omonoian vieraissa 0-1. Loput 5 ottelua ovat päättynut tasapeleihin. APOELia vastaan he eivät ole vielä pelanneet. Omonoia on voittanut kaksi (AEK ja AEL), pelannut kerran tasan ja hävinnyt 3 ottelua. Nämä voitot ovat tulleet heidän kotiotteluissaan sillä vieraissa heidän peli ei ole isoja vastaan kulkenut.

Kummaltakin joukkueelta puuttuu pari pelaajaa tästä ottelusta sillä SJK:stakin tuttu Allan siirtyi joukkueeseen liian myöhään kuten myös Olympiakosista tullut Martinez. Omonoialta puuttuvat maalivahdit Mihailov ja Alvbåge sekä puolustaja Vyntra. He joutuvat käyttämään kolmosvahtiaan Christodolouta joka on juuri palannut loukkaantumisesta.

Peli-idea: Apollonin voitto on pääpeli-idea mutta laitan myös että he voittavat vähintään kahdella maalilla. Apollon dominoi kotiotteluissaan ja luo runsaasti paikkoja. Omonoian puolustus ei vain riitä pitämään nämä veijarit kurissa.

Kyproksen Cupissa pelataan tänään 2. ottelua.

Enosis – FC Pafos 17:00
2. Divisioonan Enosis Paralimni isännöi 1. Divisioonan FC Pafosia. Enosis johtaa 2. Divisioonaa tällä kaudella ja on yksi ennakkosuosikeista nousuun. FC Pafos on pelannut heikosti viime aikoina ja vaikka tasoero on selkeästi vieraille niin kotijoukkue pystyy hyvin yllättämään tässä. He ovat 2. Divisioonassa pelannut 7 kotiottelua ja voittaneet niistä 6 ja pelanneet kerran tasan.

Tässä kannattaa myös muistaa että vaikka Kypros on saarena pieni niin koko saaren suurin matkaväli joukkueiden stadioneiden välillä on juuri tässä ottelussa sillä Pafos on länsirannikolla ja Paralimni itä-rannikolla. Bussilla matkustamista tulee vähintään pari tuntia.

Peli-idea: 1X tuplamahdollisuus tai jopa suora kotivoitto pienellä riskillä.

Ayia Napa – Anorthosis 19:00
2. Divisioonan Ayia Napa isännöi suurseura Anorthosia. Ensimmäinen osa-ottelu päättyi 3-2 Anorthosikselle.

Tällä kertaa en usko että Anorthosis antaa siimaa kotijoukkueelle sillä tasoero 1. Ja 2 divisioonan välillä on valtava.
Peli-idea: Anorthosiksen vähintään 2 maalin voitto.

 

CY Sarjatilanne

Pelionnea!

Lisää Twitteristä @varamaalivahti0

ramaalivahti0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *