UA-93140049-1 Kypros väliraportti 10 kierroksen jälkeen - Varamaalivahti

Kypros väliraportti 10 kierroksen jälkeen

aek

Kyproksella on pelattu periaatteessa 10 kierrosta vaikka kaikilla ei ole tasamäärä otteluita vielä pelattuna johtuen APOELin ja Apollonin Euro Cup otteluista.

Olen seurannut Kyproksen jalkapalloa jo 10 kauden ajan ja se ei ole vielä koskaan ollut näin mielenkiintoinen. Monasti suuret joukkueet (APOEL, Anorthosis, Apollon, AEK, Omonia ja AEL) ovat jyränneet lähes alusta alkaen ja ainoa mielenkiinto on ollut siinnä mihin järjestykseen nämä suuret lopussa päättyvät. Mitä luultavimmin näin tulee käymään myös tänäkin vuonna mutta ainakin tähän asti jännitys on säilynyt.

APOEL joka on voittanut mestaruuden nyt kuusi kautta putkeen on ollut Kyproksella vaikeuksissa. Joukkueella on ollut suuria ongelmia niin puolustuksen kuin myös maalinteon kanssa. Puolustuksen ongelmat selittyvät loukkaantumishuolien kanssa painimisella sillä vain toinen keskuspuolustaja Jesus Rueda (uusi pelaaja) on pystynyt pelaamaan kaikissa otteluissa. Hyökkäyksesssä uudet pelaajat eivät näytä olevan menetettyjen pelaajien tasolla vaikka nuoria ovatkin. APOEL on aina ollut vahva laiturien osalta ja sitä se ei näytä olevan tällä kaudella. APOEL on jo hävinnyt molemmat ”isot” ottelunsa ja pienempiä vastaan on tullut kaksi tasapeliä joita ei olisi tullut vielä tässä vaiheessa ainakaan viime kaudella. Donis pyysi jo eroa mutta sitä ei annettu.

Apollon ja AEK ovat vahvempia kuin viime kaudella vaikka ei heillekään voi vielä antaa puhtaita papereita. Molemmille on jo nyt tullut pari heikompaa ottelua pienempiä vastaan. Ja sehän tässä onkin ollut parasta. Nämä pienemmät joukkueet eivät ole olleet enää niin suuria heittopusseja kuin viime kaudella. Nousijajoukkueista FC Pafos näyttää erittäin hyvältä. He ovat saaneet rikkaan venäläisen omistajan ja peliesitykset ovat olleet sitä luokkaa. Avausottelussa, jossa joukkue odotti vielä muutamaa pelaajaa, tuli tappio mutta sen jälkeen tappioita ei ole tullut ja samalla on kaatunut isoista joukkueista Omonia ja AEL sekä tasapeli Anorthosia vastaan.

Anorthosis on myös kuin uudelleensyntynyt. He hankkivat Israelin maajoukkuemaalivahdin maaliin ja puolustukseen kaksi entistä Kroatia maajoukkuepelaajaa (Schildenfelt ja Pranjic). Tämä puolustus on päästänyt vain 5 maalia 10 ottelussa ja vaikka hyökkäys tökkii niin silti joukkue on vielä ilman tappioita tällä kaudella. On erittäin hyvä lisä tähän sarjaan kun yksi suurista on saanut Mojonsa takaisin kahden heikomman kauden jälkeen.

Tähän kun lisätään vahvistunut Omonia ja vieläkin yhden parhaista puolustuksista omaavan AEL:in niin kuudesta ylemmän loppusarjan paikasta tullaan käymään kova taistelu. Sarjan tyvipään joukkueista Ermis, Aris ja Nea Salamis ovat kaikki kykeneväisiä viemään pisteitä myös isoilta (Jota ovat jo tällä kaudella tehneet) joten yksikään voitto ei ole enää helppo tässä sarjassa.

Sarjan kärkeä tai loppupäätä ei voi ennustaa joten mielenkiintoinen talvi on tulossa.

Seuraava kierros:
Lauantai    04/11/17    
Anorthosis 17:00 Olympiakos       – Niukka kotivoitto
Doxa 18:00 Ethnikos Achna          – Selkeä kotivoitto
Aris 19:00 Omonia Nicosia            – Niukka vierasvoitto

Sunnuntai    05/11/17
Nea Salamis 16:00 Ermis               – Yli 2.5 maalia
APOEL 16:00 FC Pafos                   – X2
AEL 17:00 Alki Oroklini                 – Selkeä kotivoitto
AEK Larnaca 18:00 Apollon         – Tasapeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *