UA-93140049-1 Vedonlyöjä! Älä aliarvioi Kyproslaisia joukkueita - Varamaalivahti

Vedonlyöjä! Älä aliarvioi Kyproslaisia joukkueita

papoullis

Olen tästä jo puhunut aikaisemmin mutta vieläkin vedonlyöjät näyttävät aliarvioivan Kyproslaisia joukkueita. Kypros nähdään jonain pienenä turistikohteena jossa kaiken maailman Giorgokset vievät kaikki naiset. Ei siellä futista osata pelata. Ei Kyproslainen jalkapallo hyvää olekaan, mutta kun Kyproksella ei pelata Kyproslaista jalkapalloa.

APOEL pelasi mestareiden liigassa Real Madridia vastaan ja hävisi ihan ansaitusti, mutta 3-0 ei ollut ihan odotettu tulos. Monet vedonlyönti foorumit ja saitit odottivat Real Madridin murskaavan pikkuisen APOEL:in helposti. Yli 4.5 maalia, Cristiano Ronaldon hattutemppu jne. En kuitenkaan ymmärtänyt tätä ajattelua yhtään. APOEL oli kuitenkin joukkue joka oli tiputtanut Athletic Clubin viime kaudella Eurooppa Liigasta. Kun Athletic pelaa Bernabeulla niin odotetaanko Realin voittavan ottelun 5-0? En sano että APOEL olisi parempi kuin Athletic. Sitä se ei ole mutta tasoero ei ole suuri. Itse arvioisin APOEL:in johonkin La Ligan keskikastin alapuolen joukkueisiin.

Kyproksen kausiennakko

Nyt varmaan jollain meni aamupuurot väärään kurkkuun. ”La Ligan keskikastin tasoinen joukkue”?? Kyprokselta?? Paskapuhetta!

Vaikeastihan tuota on verrata mutta paskapuhetta se ei ole. Kyproslaiset seurajoukkueet eivät ole Kyproslaisia. APOEL:in avauksessa oli vain yksi Kyproslainen pelaaja ja hänkin on aikaisemmin urallaan pelannut mm. Bundesliigassa. Pelaajilla on useampia pelejä myös La Ligassa, Ligue 1:ssa, Serie A:ssa ja Bundesliigassa. Tarkempi avauksen esittely blogin lopussa.

APOEL on vain yksi esimerkki. Eilen Apollon Limassol pelasi ihan ansaitun tasapelin Olympique Lyonnaisin kanssa. Apollonin avauksessa ei ollut yhtään Kyproslaista pelaajaa. Apollonin avauksen esittely blogin lopussa.

Tämä sama kaava pätee muihinkin Kyproslaisiin joukkueisiin sillä AEK Larnaca, AEL Limassol, Anorthosis ja Omonoia Nicosia ovat kaikki erittäin riippuvaisia ulkomaisista pelaajista. Hyviä Kyproslaisia pelaajia ei ole montaa. APOEL:illa ja Omonialla on mahdollisuus laittaa Kyproksen sarjassa 2-4 avaukseen ilman että taso kärsii liikaa mutta muilla tätä ei ole.

Kyproksen sarjan oma sääntö on että avauksessa on pakko olla vähintään 2 Kyproslaista pelaajaa. Jos näin ei ole niin se on 3000 Euron sakko per peli. Muutamalle isommalle seuralle tuo summa ei päätä huimaa niin se maksetaan helposti. Samaa sääntöä ei sovelleta UEFA:n otteluissa.

Tämä hyvien ulkomaisten pelaajien maahanmuutto on tapahtunut vain noin 5 vuotta sitten. Kyproslaiset seurat ovat huomanneet että Espanjan kakkostasolla tai Portugalin ykköstason heikommista joukkueista löytyy monta taitavaa pelaajaa joiden palkat eivät ole liian suuret.

Joka vuosi Kyproslaiset valmentajat matkustavat Iberiaan scouttaus matkoille ja tuovat mukanaan joukkueellisen verran hyviä pelaajia. Nämä pelaajat näkevät että Kyproslaiset joukkueet pelaavat Euroopassa ja se voi olla heidän paras mahdollisuutensa näyttää osaamistaan isoimmissa piireissä. Win-win kaikille.

Tämänlainen käytäntö voi olla monelle suomalaiselle jalkapallofanille pyhäinhäväistys. Omia junnuja pitää olla joukkueessa! Ulkomaalaiset ovat aina arpoja! Nuoret suomalaispelaajat tarvitsevat mahdollisuuden pelata!

Kaikki nämä ovat hyviä argumenttejä mutta, Kyproslaiset eivät enää näe asiaa näin. He eivät välitä maajoukkueesta samalla tavalla kuin Suomalaiset välittää Huuhkajista. Jos Kypros ei pärjää niin heillä on aina Kreikka jota kannattaa isoissa kisoissa. Heille on tärkeintä voittaminen ja se että oma seura menestyy Euroopassa. Millään muulla ei ole väliä. Täällä ei haikailla omien pelaajien perään. Parhaimmat pelaa! Jos tietenkin Kyproslainen pelaaja pärjää hyvin niin hänestä tulee helpommin kulttipelaaja faneilleen kuin ulkomaalaisesta.

20160828_212552

Kyproksen liigasta on tullut tasokkaampi ja samalla myös maajoukkueesta on tullut parempi. Argumentti että jos Veikkausliigassa pelaa runsaasti suomalaisia niin se on hyvä myös maajoukkueelle on omasta mielestäni täysin väärä. Pelaajien määrä ei pelkästään seulo timantteja vaan kova kilpailu ja pelien kova taso.

Kyproksen maajoukkueella ei ole kovinkaan paljon leveyttä mutta sen kärki on erittäin kova. Parhaimpien pelaajien on pakko pelata hyvin jos haluavat pelata ja se nostaa heidän tasoaan. Kovia pelejä tulee nyt useammin ja taso säilyy paremmin. Tämä hyvä pelin taso kotimaisessa sarjassa on silloin helpompi siirtää näihin Euro-otteluihin joten se tempo ei tule enää kenellekään yllätyksenä.

Ja jos kysytte että miten pienellä Kyproksen saaren joukkueilla voi olla varaa maksaa parempia palkkoja kuin esimerkiksi Suomen joukkueilla niin vastaus on helppo. Kyproksella ei ole mitään muuta urheilua kuin Jalkapallo. Jos Suomessa ei olisi jääkiekkoa, salibandya, koripalloa, lentopalloa, hiihtoa, autourheilua, tennistä, suunnistusta, mäkihyppyä, pesäpalloa tai jotain muuta urheilua niin kuinka paljon sponsorituloa ja katsojia Veikkausliigan joukkueet saisivat?

 

 

 

APOEL:in avaus Real Madridia vastaan:
Maalivahti: Boy Waterman on entinen PSV Eindhovenin ykkösvahti.
Vasen pakki: Roberto Lago on pelannut La Ligaa Getafen ja Celta de Vigon paidassa
Keskuspuolustaja: Carlao on lainalla Torinosta ja pelannut runsaasti Ligue 1:tä Sochaux:n paidassa.
Keskuspuolustaja: Jesus Rueda on pelannut La Ligaa Real Valladolin paidassa.
Oikea pakki: Praxitelis Vouros on Kreikan nuorten maajoukkueen pakki joka tuli Olympiakosista
Puolustava kk ja kapteeni: Nuno Morais siirtyi 10 vuotta sitten Chelseasta.
kk pelaaja: Brassi Vinicius pelasi useamman vuoden Portugalin pääsarjaa ennen 5v siirtoa APOELiin.
Oikea laituri: 20-v Unkarin maajoukkuepelaaja Sallai pelasi viime kaudella Seria A:ta Palermossa.
Hyökkäävä kk pelaaja: Ebecilio on entinen Ajaxin pelaaja joka viime kaudella pelasi Anzhin paidassa.
Vasen laituri: 34-vuotias Aloneftis on yksi kaikkien aikojen parhaista Kyproslaisia pelaajia ja hän on pelannut Bundesliigaa Energie Cottbussin paidassa.
Hyökkääjä: Ivan de Camargo entinen Belgian maajoukkuehyökkääjä joka pelannut Bundesliigassa Mönchengladbachin ja Hoffenheimin paidassa ja useita vuosia Standard Liegen ykköshyökkääjä.

Apollon Limassolin avaus Olympique Lyonnaisia vastaan:
Maalivahti: Portugalilainen Bruno Vale on pelannut Portugalin pääsarjaa ja on myös 1 maaottelu
Vasen pakki: Brassi Jander on pelannut useamman vuoden Portugalin pääsarjassa
Keskuspuolustaja: Ranskalainen Roberge on pelannut Sunderlandissa valioliigaa
Keskuspuolustaja: Hector Yuste useamman vuoden Espanjan 2 liigaa Mallorcan paidassa.
Oikea pakki: Portugalilainen Joao Pedro on pelannut useamman vuoden Portugalin pääsarjaa
Puolustava kk-pelaaja: Argentiinalainen Esteban Sachetti kävi Sevillan akatemian
Kk pelaaja: Lupaava Brassi Alef pelannut mm. Sporting Bragassa
Vasen laituri: Maltan maajoukkueen ykköspelaaja Andre Schembri
Hyökkäävä kk pelaaja: Brassi Alex da Silva pelannut mm. Genkin paidassa
Oikea laituri: Steaua Bucharestista tullut Kroaatti Antonio Jakolis
Hyökkääja: Entinen Hajduk Splitin ykköskärki Anton Maglica

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *