UA-93140049-1 Otteluennakko: APOEL - Anderlecht - Varamaalivahti

Otteluennakko: APOEL – Anderlecht

APOEL - Anderlecht

Otteluennakko: APOEL – Anderlecht

Niille jotka eivät tunne minua niin asun Kyproksella ja omistan APOEL:in kausikortin. Seuraan Kyproksen jalkapalloa läheisesti ja myös kirjoittelen välillä englanninkielisiä otteluennakoita www.football-cyprus.com sivustolle. APOEL on nyt päässyt Eurooppa Liigan 16 parhaan joukkoon joten tähän otteluun on enemmän kiinnostusta. Tein englanninkielisen otteluennakon yhdelle kiinalaiselle vedonlyönti mobiilisivustolle ja tein siitä suomenkielisen version hieman muokattuna.

APOEL on erittäin vahva kotijoukkue. He eivät ole hävinneet vielä kertaakaan tällä kaudella GSP Stadionilla. Kyproksen liigassa he ovat voittaneet 11 kotiottelua ja pelanneet 2 tasapeliä tehden 35 maalia ja päästäneet vain 5. Euroopan Liiganssa he ovat voittaneet kaikki 4 kotiotteluaan (Astana, Young Boys, Olympiakos ja Athletic Bilbao). Mestareiden liigan karsinnoissa kaatui The New Saints ja Rosenborg. Kööpenhaminaa vastaan johdettiin 1-0 mutta ottelu päättyi lopulta 1-1 ja Köpis meni jatkoon. Perusajatus on että APOEL on ollut kotonaan fanaattisen kotiyleisön edessä pelottavan vahva.

Mutta tähän otteluun heillä on monta isoa kysymysmerkkiä. Heidän edellisessä ottelussaan Athletic Bilbaota vastaan, tähti hyökkääjä, Pieros Soteriou (16 maalia liigassa, 5 euroopassa) otti kaksi tyhmää ja tarpeetonta keltaista korttia ja on tässä ottelussa pelikiellossa. Tämä johtaa ensimmäiseen kysymykseen että jatkavatko he totutulla 4-4-2 formaatiolla, missä kärjessä viilettävät Barral ja de Camargo? Vai siirtyvätkö he takaisin 1 kärjen taktiikkaan joka toimi alkukaudesta? Kaikki viittaa siihen että he jatkavat kahdella kärjellä ja sitä testattiin heidän viimeisessä liigan ottelussaan Omonoiaa vastaan jossa Barral ja de Camargo pelasivat yhdessä viimeisen 30 minuutin ajan. Tehottomasti. Barral laski aina liian alas tai oli liikaa laidassa ja de Camargolta puuttuvat ne vahvat juoksut mitä Soteriou tekee. Jos APOELin päävalmentaja Cristiansen yllättää ja pelaa yhdellä kärjellä, heidän on lisättävä yksi pelaaja keskikentällä ja tämä johtaa toiseen vakavaan kysymykseen.

APOELin viime kauden paras pelaaja oli hyökkäävä kk pelaaja de Vincenti. Hän siirtyi tahkoamaan rahaa lähi-itään ja APOEL on yrittänyt korvata hänet, tuloksetta. Kaksi ensimmäistä yritystä (Orlandi ja Bressan) eivät olleet seurassa edes 6 kuukautta. Kolmas yritys on Argentiinalainen Bertoglio joka on ihan pätevä pelaaja mutta jatkuvasti telakalla. Hän on kuitenkin juuri palannut joukkueeseen ja on yksi vaihtoehto, mutta koska hän ei ole täydessa pelikunnossa, on hän suuri riski. Joukkueen Box-to-Box pelaaja Vinicius pystyy pelaamaan hieman ylempänä, mutta hän on loukkaantuneena. Brasilialainen on ollut APOELin avainpelaaja tällä kaudella sillä hänen liikkumisensa on estänyt monta vastustajan hyökkäystä ja samalla hyökkäyspäässä hän on liikkeellään ja syötöillään luonut monta maalipaikkaa tehden itse 6 maalia liigassa ja yhden Euroopassa. Kuka korvaa korvaamattonman miehen on kysymys numero 2?

APOELin puolustus on kolmas kysymysmerkki. Tämä sama puolustus (Viniciuksen avulla) onnistui pitämään Athleticin nollilla (Athletic pelasi ilman Adurizta), mutta ei se ole hirveän vahva. Tammikuussa puolustuksen johtohahmo Carlao siirtyi Torinoon ja hänelle ei ole löytynyt hyvää korvaajaa. Keskellä Astiz ja Merkis ovat hyviä pelaajia mutta eivät Carlaon luokkaa. Astiz ei myöskään pelannut loukkaantumisen takia Omonoiaa vastaan ja vaikka hän on nyt pelikunnossa on hän kysymysmerkki. Jos jostain syystä Astiz ei pysty pelaamaan tai loukkaantuu ottelussa, on APOEL pulassa. Hyvää kolmatta vaihtoehtoa ei ole. Bordeauxista lainalla siirtynyt Yambere oli Omonoiaa vastaa aivan liian riskialtis ja joka kerta kun hän koski palloon pelotti. Vasen laitapuolustaja Ioannou tulee olemaan hyvä pelaaja mutta tämä entinen Manchester Unitedin akatemia pelaaja ryntäilee liikaa nuoruuden innolla joka aiheuttaa välillä vaaratilanteita. Athleticia vastaan hän pelasi kuitenkin hyvin.

Koska APOELilta puuttuu hyvät keskikentän pelaajat, on heidän pakko lähteä otteluun kahdella kärjellä. APOELin menestysmahdollisuudet tulevat kuitenkin laitapelaamisesta. Heillä on neljä hyvää laituria joista jokainen pystyy haastamaan ja tekemään maaleja. He ovat myös oppineet puolustamaan joten ainakaan siihen ei APOEL kaadu. Mitä luultavimmin Kyproksen paras pelaaja Efrem ja Kreikan maajoukkuepelaaja Gianniotas aloittavat. Kapteeni Moraisin lisäksi keskikentälle tulee mitä luultavimmin hollantilainen Ebecilio joka siirtyi tammikuussa Anzhin joukkueesta. Hän on kuitenkin pelannut vain 26 minuuttia joukkueen kanssa joten pahaan paikkaan hänet isketään. Ioannoun, Astizin ja Merkisin ohella puolustuksessa pelaa Bulgarian maajoukkuepelaaja Milanov. Maalissa hollantilainen Poika Vesimies (Boy Waterman).

Jos APOELilla olisi molemmat Soteriou ja Vinicius niin olisin valmis laittamaan suoran ykkösen papereihin, mutta koska he ovat poissa niin tätä voisi verrata siihen että HJK pelaisi 4-4-2 taktiikalla jossa kärjessä Pelvas ja Morelos ja keskikentällä Schuller  ja Annan. Tiedän että Schuller ei pelaa enään HJK:ssa mutta esimerkkinä. Ja nyt vaihda Morelos – Mikael Forsseliin ja Schuller – Obed Maloloon. Tämän verran APOEL on heikentynyt tähän otteluun.

Uskon kuitenkin että kotona APOEL pystyy maalintekoon, mutta ilman Viniciusta myös Anderlecht tulee luomaan useampia paikkoja kuin Athletic joten molemmat joukkueet tekevät maalin on paras veto tähän. 1-1, 1-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *